![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary.png)
![Suszony pomidor](/img/min/decorators/dried-tomato-2.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary-2.png)
![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Bazylia](/img/min/decorators/basil-2.png)
Błyskawiczne pieczone pierożki z vege pasztetem warzywnym
![pierozki-kwadrat.jpg](/_cache/recipesFull/600-600/crop/pierozki-kwadrat.jpg)
![Marchewka](/img/min/decorators/carrot.png)
![Marchewka](/img/min/decorators/paprika.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
SKŁADNIKI
-
1 opakowanie Vege pasztetu warzywnego Z Gruntu Dobre
-
1 opakowanie ciasta kruchego na tartę
-
1 żółtko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
Na oprószonym mąką blacie rozłóż ciasto i za pomocą szklanki wytnij kółeczka.
Na każde kółko nakładaj po około łyżeczce pasztetu, brzeg zwilż wodą i sklejaj pierożki.
Następnie przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym z łyżeczką wody żółtkiem.
Piecz około 15-20 minut na złocisty kolor.