![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary.png)
![Suszony pomidor](/img/min/decorators/dried-tomato-2.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary-2.png)
![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Bazylia](/img/min/decorators/basil-2.png)
Rogalik ze smalczykiem z fasoli z jabłkiem
![Rogaliki-kwadrat.jpg](/_cache/recipesFull/600-600/crop/Rogaliki-kwadrat.jpg)
![Marchewka](/img/min/decorators/carrot.png)
![Marchewka](/img/min/decorators/paprika.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Vege smalczyku z fasoli z jabłkiem Z Gruntu Dobre
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 żółtko
- czarnuszka lub sezam do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170 stopni C.
Z ciasta francuskiego wytnij trójkąty.
Na każdy trójkąt nałóż po łyżeczce smalczyku i zwiń w rogalik.
Rogaliki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmaruj rozmąconym żółtkiem, posyp czarnuszką i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz około 20 minut na złocisty kolor.