![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary.png)
![Suszony pomidor](/img/min/decorators/dried-tomato-2.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary-2.png)
![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Bazylia](/img/min/decorators/basil-2.png)
Vege cevapcici z sałatką z cukinii
![Sokolow-przepisy30061_s_1.jpg](/_cache/recipesFull/600-600/crop/Sokolow-przepisy30061_s_1.jpg)
![Marchewka](/img/min/decorators/carrot.png)
![Marchewka](/img/min/decorators/paprika.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Vege cevapcici klasyczne Z Gruntu Dobre
-
3 średniej wielkości cukinie
-
sok i skórka otarta z 1 cytryny
-
1 łyżka oliwy
-
4 łyżki posiekanych orzechów cashew
-
garść ulubionych kiełków
-
50 g wegańskiej fety (opcjonalnie)
-
sól, pieprz
-
1 opakowanie cevapcici
-
olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plasterki.
Przełóż do miski, dodaj sok i skórkę z cytryny, oliwę, sól i pieprz i delikatnie wymieszaj.
Odstaw na 10 minut do zamarynowania. Następnie rozłóż na dużym talerzu, posyp orzechami, kiełkami i pokruszoną fetą.
Podawaj z cevapcici smażonymi lub z grilla.