![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary.png)
![Suszony pomidor](/img/min/decorators/dried-tomato-2.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary-2.png)
![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Bazylia](/img/min/decorators/basil-2.png)
Vege kaszanka z pieczonymi marchewkami
![Sokolow-przepisy30066_s_kaszanka.jpg](/_cache/recipesFull/600-600/crop/Sokolow-przepisy30066_s_kaszanka.jpg)
![Marchewka](/img/min/decorators/carrot.png)
![Marchewka](/img/min/decorators/paprika.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Vege kaszanki z kaszą gryczaną Z Gruntu Dobre
- 10-12 małych marchewek
- 1 łyżka oliwy
- 4 łyżki pasty tahini
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka soku z pomarańczy
- garść orzechów laskowych
- listki mięty
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Marchewki umyj, ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, skrop oliwą i szczyptą soli i piecz około 15 - 20 minut (jeśli masz duże marchewki pokrój je na mniejsze kawałki).
Do kielicha blendera dodaj pastę tahini, czosnek, sok z cytryny, sok z pomarańczy i 2 łyżki zimnej wody i zmiksuj na gładki sos. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z pieczonymi kaszankami.