![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary.png)
![Suszony pomidor](/img/min/decorators/dried-tomato-2.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary-2.png)
![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Bazylia](/img/min/decorators/basil-2.png)
Vege kiszka ze słodkim sosem chilli i sałatką orientalną
![Sokolow-przepisy30077_s_kiszkaa.jpg](/_cache/recipesFull/600-600/crop/Sokolow-przepisy30077_s_kiszkaa.jpg)
![Marchewka](/img/min/decorators/carrot.png)
![Marchewka](/img/min/decorators/paprika.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Vege kiszki ziemniaczanej Z Gruntu Dobre
-
3 łyżki słodkiego sosu chilli
-
2 ogórki
-
300 g mrożonej fasolki edame lub zielonego groszku
(rozmrożone) -
2 marchewki
-
1 łyżka ziaren sezamu
Sos:
-
2 1/2 łyżki pasty miso
-
2 łyżki octu ryżowego
-
1 łyżka tartego imbiru
-
1 łyżka syropu klonowego
-
1 łyżka oleju sezamowego
-
2 łyżeczki soku z cytryny
-
1/2 łyżeczki sosu sojowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do miski przełóż pastę miso, dodaj 1 i 1/2 łyżki gorącej wody, wymieszaj aż pasta się rozpuści i dodaj resztę składników.
Dokładnie wymieszaj.
Ogórki pokrój na cieniutkie plasterki, marchewkę w zapałki.
Wrzącą wodą przelej fasolkę.
Do dużej miski przełóż warzywa, dodaj sos i wymieszaj.
Przed podaniem posyp sezamem.
Kiszkę posmaruj sosem chilli odstaw na 10 minut a następnie usmaż na patelni grillowej lub na grillu.
Podawaj z sałatką.