![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary.png)
![Suszony pomidor](/img/min/decorators/dried-tomato-2.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary-2.png)
![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Bazylia](/img/min/decorators/basil-2.png)
Vege kofta z salsą pomidorową
![Sokolow-przepisy30090_s_kofta.jpg](/_cache/recipesFull/600-600/crop/Sokolow-przepisy30090_s_kofta.jpg)
![Marchewka](/img/min/decorators/carrot.png)
![Marchewka](/img/min/decorators/paprika.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
SKŁADNIKI
- Vege kofta klasyczna Z Gruntu Dobre
-
250 g pomidorków koktajlowych
-
1 zielona papryka
-
1 mała czerwona cebula
-
1 papryczka chilli
-
1 łyżka sou z limonki
-
szczypta kuminu
-
kolendra
-
sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pomidorki pokrój na połówki, a paprykę i cebulę w kostkę.
Z chilli usuń pestki i również pokrój w kostkę.
Warzywa przełóż do miski, dodaj sok z limonki, kumin i posiekaną kolendrę, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
Podawaj z grillowaną koftą.