![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary.png)
![Suszony pomidor](/img/min/decorators/dried-tomato-2.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
![Rozmaryn](/img/min/decorators/rosemary-2.png)
![Pieprz](/img/min/decorators/pepper.png)
![Bazylia](/img/min/decorators/basil-2.png)
Vege kiełbaski z soczewicą z wegańskim dipem z pieczonych papryk
![Sokolow-przepisy30051_s_kielbaski_soczewica.jpg](/_cache/recipesFull/600-600/crop/Sokolow-przepisy30051_s_kielbaski_soczewica.jpg)
![Marchewka](/img/min/decorators/carrot.png)
![Marchewka](/img/min/decorators/paprika.png)
![Oliwki](/img/min/decorators/olive.png)
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Vege kiełbasek z soczewicą i szpinakiem Z Gruntu Dobre
- 3 czerwone papryki
- 200 gr orzechów cashew
- 3-4 łyżki pasty tahini
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- szczypta płatków chilli
- sól, pieprz
- olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papryki upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C, około 25-30 minut aż skórka będzie czarna.
Ostudź w misce przykrytej folią - będzie łatwiej obrać skórkę. Po ostygnięciu obierz papryki i usuń gniazda nasienne.
Orzechy przełóż do miski i zalej gorącą wodą, odstaw na 30 minut.
Odsącz i przełóż do blendera razem z obranymi paprykami i pozostałymi składnikami.
Zblenduj na gładką masę i podawaj ze smażonymi lub grillowanymi kiełbaskami.